Startup Weekend

Startup Weekend har vært arrangert årlig i Bergen siden 2012, noen ganger to årlige arrangement. I 2017 ble Bergens tiende arrangement avholdt. Flere fra Bergen har også deltatt på Startup Weekend i andre byer/land. Her finner du noen av de kommende arrangementene verden over. Neste arrangement i Bergen vil annonseres på disse Techstars-sidene.

Grovskisse av programmet

Deltakerene møtes fredag ettermiddag og blir litt kjent. De som ønsker det presenterer en fersk idé som andre inviteres til å være med og jobbe rundt i helgen.

Fredag pleier det å møte noen titalls lokale – og noen ganger internasjonale – utviklere, designere, seriegründere, studenter og forretningsfolk av forskjellige slag som presenterer (pitcher) sine ideer for å redde verden og/eller bli styrtrik. Om det er en app, en annen tjeneste eller et produkt spiller ingen rolle – så lenge de er klare til å jobbe frem noe konkret og utvikle ideen sin i løpet av helgen. Én av grunnidéene fra starten er No talk, all action.

Lørdag morgen er det på han igjen. Noen effektive metoder for å dra idéen videre demonstreres i fellesskap før gruppene går til sitt. Gode rådgivere kommer inn og gir innspill i forhold til hvor langt gruppen har kommet, og arrangørene åpner gjerne sine nettverk for dere. Deltakerene sparkes ut på gaten, nesten – kom dere ut og prat med kunden allerede nå. Få idéen validert.

Søndag er det tid for siste innspurt og å gjøre presentasjonen klar før juryen kommer. Det er en god idé å ta seg tid til en prøvepresentasjon ovenfor mentorer slik at de verste blindsonene blir opplyst. Etterpå feires at alle kom seg gjennom helgen og det man sitter igjen med – party time.

En sentral del av Startup Weekend-formatet er å eksperimentere med entreprenørskap på en effektiv og risikofri måte.

Startup Weekend er en del av Techstars Startup Programs, som drives av lokale frivillige krefter.

Les mer om Startup Weekend på StartupWeekend.org.

Her er noen av lagene som har registrert seg på F6S.com-platformen gjennom årenes løp:

2018 / 2017-05 / 2016-11 / 2016-05/ 2015-11 / 2015-04 / 2014-11 / 2014-06 / 2013-11 / 2013-02 / 2012